Short Rwanda Gorilla Safaris

Best Uganda Birding Safaris

GO UP
3-day Uganda mountain gorilla trekking safari starts in Kampala and ends at Entebbe international airport in Uganda. It involves meeting eye to-eye with the magical mountain gorillas

Gorillavandring Uganda Bwindi Safari- Mycket Detaljerade Fakta Till Uganda

Gorillavandring Uganda Bwindi Safari- Mycket Detaljerade Fakta Till Uganda

Gorillavandring Uganda Bwindi Safari- Mycket Detaljerade Fakta Till Uganda

Njut av Gorilla vandringssafari till Uganda, Rwanda och Kongo organiserade av Africa Adventure Vacations. Vår webbplats erbjuder tillförlitlig information om gorillavandringar och djursafari i Uganda, Rwanda Gorillavandringar eller gorillaturer i Kongo. Lär dig mer om kostnader för Uganda Gorilla Trekking, Uganda Gorilla familjer att vandra, vad du ska packa för din gorillavandring, Bästa tiden att besöka bergsgorillaerna, Mountain Gorilla-diet och Boka Gorilla vandringstillstånd. Våra Gorilla-turer kan vara budget, mellanklass eller lyx baserat på det boende du föredrar under din Gorilla safari. Skicka oss en förfrågan så skickar vi det bästa erbjudandet för ditt önskade resepaket. Bläddra bland våra tillgängliga: Uganda Gorilla-turer, Rwanda Gorilla turer eller Uganda safari.

En Gorilla Trek är en höjdpunkt av alla besök som görs i Uganda och Rwanda och bergsgorillor är definitivt den främsta anledningen till varför väldigt många människor besöker dessa två destinationer.

Gorillavandring definieras som en vandring till Afrikas tropiska skogar för att se bergsgorillorna i deras naturliga livsmiljö.

Bästa tiden att se bergsgorillor i Uganda

Gorillavandring kan genomföras året runt i Uganda. Den bästa tiden att gå på gorillavandring under månaderna juni, juli, augusti, september och december. Detta beror på att det är mindre regn och att parkerna är torrare, vilket gör det enkelt att vandra och se gorillorna. I Bwindi är medeltemperaturen under hela året 11°C/52°F på morgonen och 23°C/73°F på eftermiddagen.

Januari och februari: Lågsäsong erbjuder mindre stora folkmassor. Väldigt lite eller på regn.

Mars, april och maj: Det regnar mycket under dessa månader. Mest utmanande under vandringen är backarna hala.

Juni, juli och augusti: Högsäsong, det är viktigt att köpa dina tillstånd tidigt eftersom de tar slut. Bästa tiden för gorillasafari i Uganda och Rwanda.

Trekking para ver gorilas en Uganda Vilket företag ska jag använda för Gorilla Trekking i Uganda, Rwanda och Kongo Afrika?

 Planerar du en gorilla vandringstur till Uganda eller Rwanda, leta inte längre, Africa Adventure Vacations är det bästa företaget för gorillatrekking. Vi strävar efter att säkerställa att varje enskild kund får ut det bästa av sin gorillavandringssafari. Direkt från när du skickar din förfrågan till oss ger vi snabba svar på dina e-postmeddelanden och eller whatsapp-meddelanden, vi tillhandahåller korrekt och korrekt information, och vi ger flera förslag som kan hjälpa dig att få den bästa gorillavandringsupplevelsen.

När du bokar din Gorilla vandringstur, måste du kontrollera tillgängligheten av gorillavandringsplatser, vilket vi gör åt dig så snart du skickar din förfrågan.

Vi erbjuder flera Gorilla vandringsturer, våra paket är designade av experter och som sådan visar resplanen tydligt platsen, stugorna, typ av bil, måltider, körsträckor etc så att du har den kompletta uppsättningen av information när du bokar din gorillavandringstur. Några av våra bästa paket inkluderar: 3 dagars Uganda gorilla trekkingtur, 3 dagars Uganda gorilla trekking från Kigali, 2 dagar Uganda gorilla trekking från Kigali, 5 dagars gorillor och Queen Elizabeth nationalpark, etc.

Vi samarbetar med vaktmästarna! Räkna med att spåra den gorillafamilj du är mest intresserad av beroende på dina fysiska förmågor. Är du intresserad av en kort vandring, vill du ha en lång vandring, vi har ett gott samarbete med parkvakterna och som sådana kan vi hjälpa dig att spåra gorillafamiljen som passar in i dina intressen, det är en av de stora fördelarna med arbetar med det bästa gorilla trekking företaget.

Var ska du bo för dina gorillavandringsturer i Uganda?

Att välja den bästa safarilodgen eller boendet beror på hur mycket du har råd med. Vissa lodger tar ut så högt som $2500, medan budgethotellen kan få så lite som $50 för ett dubbelrum. Allt handlar om faciliteterna, läget, maten, tjänsterna och så mycket mer.

Genomsnittlig kostnad för hotell och loger runt Bwindi forest nationalpark

$50 till 100 för budgetboende

$150 till $200 för mellanklass

Lyx från $300 till $2500 per natt.

boka nära spårningsplatsen, fråga din researrangör.

Hur mycket kostar en Gorilla turné i Uganda Afrika?

Olika researrangörer kommer att ge dig offerter, ungefär den billigaste gorillasafari bör ha ett pris på cirka $ 1100 naturligtvis beroende på antalet personer. Superlyxen borde kosta dig mellan $4000 till $6000 per person. Baserat på recensioner från de flesta gorillaresearrangörer i Uganda, föredrar de flesta turister mellanklass, inte så budget, men överkomligt. Att boka din safari under lågsäsong bör få dessa kostnader att sänka!

Du kanske undrar varför en gorillavandringssafari är dyr och om den är värd pengarna. Här är uppdelningen. Ett gorilla-vandringstillstånd i Uganda kostar 700 $ och 75 % av pengarna som samlas in är till att bevara den överlevande gorillabefolkningen. Regeringen plockar ut 15 % medan 10 % är avsedd för lokalsamhällena runt parkerna. När du köper tillståndet, observera att kostnaden inkluderar entréavgifter till parken, gorilla-tittande i en timme, förskottsspårare och avgifter för ranger.

Andra vandringskostnader att överväga;

Kostnad för mat Mat och dryck cirka 50 USD per dag. De flesta researrangörer inkluderar måltider och läsk. Transportkostnader Flygbiljett från ditt land bör kosta $ 500 till $ 2400. Charterflyg från flygplatsen till nära gorilla vandringspunkter, $ 600. Att hyra en bil bör kosta dig cirka $ 80 per dag. Kostnad för artiklar för förpackning av insektsmedel, solskyddsmedel och mer. Visum och gränsövergång Östafrikansk turistvisum kostar $100, vilket kan ta dig på safari i Tanzania, Kenya och Rwanda. Kostnad för bärare $ 20 dollar, och $ 500 för att hyra en Sedan-stol för bärare att bära dig.

Tips för att minska kostnaderna för gorillavandringstur i Uganda

Res inte ensam.

Bo i bästa budgetloger.

Välj Uganda framför Rwanda.

Undvik att kollektivtrafiken bussar inte går i tid.

Undvik charterflyg.

Boka din gorillatur under lågsäsong.

Vart ska man gå för gorillavandring i Uganda

Uganda har två sektioner för gorillasafari, nämligen Bwindi Impenetrable Forest National Park och Mgahinga Gorilla National Park. Totalt finns det 18 gorillagrupper eller familjer och du kan bara spåra en grupp om dagen. Bwindi Impenetrable Forest har 17 gorillagrupper vilket gör det till den bästa platsen eller parken där du kan se gorillorna i det vilda. Bwindi en gammal skog har 90 däggdjursarter, 11 primater inklusive den svarta och vita colobusapan.

Bwindi Gorilla Trekking Groups

Ruhija Trek: med gorillafamiljer, Mukiza, Oruzogo, Bitukura och Kyaguliro

Buhoma Trek: Habinyanja, Katwe, Mubare, Rushegura

Nkuringo Trek: Jul, Nkuringo, Bushaho

Rushaga Trek: Kutu, Bikingi, Mishaya, Bushigye, Kahungye, Rwigi, Bweza, Nshongi, Mucunguzi

Mgahinga Gorilla Family I Mgahinga Park kan du spåra Nyakagezi gruppen som är omgiven av sluttningarna av Virunga vulkaner, Mount Muhavura (4 127 m) Gahinga ( 3 474 m) Mt Sabinyo ( 3 645 m).

Vilket land erbjuder det bästa alternativet för att se bergsgorillorna? Jämföra Uganda vs Rwanda

Detta är en ganska knepig fråga eftersom de alla är bergsgorillor som lever i skogarna! Nästan samma miljö. Att jämföra Uganda med Rwanda är ingen bra idé eftersom Uganda har mer vilda djur än Rwanda. Förutom bergsgorillorna kan du besöka Murchison Falls eller se andra primater i Kibale Forest National Park. Om det handlar om kostnaden, vänligen notera att Gorilla-tillstånden i Rwanda nyligen höjdes upp till $1500 per individ och sedan i Uganda går de vardera för USD 700.

Tillståndet ger dig en timme med bergsgorillorna i en grupp på 8 personer. Om du hotas av priset, titta på det i denna synvinkel att du bidrar till bevarandet av bergsgorillor och som en form av tack, kommer du att belönas med en timme mitt i att observera och njuta av deras sällskap. Tänk på att bara 80 personer får se gorillorna i deras naturliga livsmiljö varje dag. Eftersom deras livsmiljö är mycket ömtålig, lämnar du ett fotavtryck varje gång du går i den här skogen. Slutsats, Uganda är det bästa stället att se bergsgorillor i Afrika.

Packlista för gorillaturer i Uganda Afrika

Packlistan för Gorilla Trekking är ett viktigt ämne att ta upp eftersom alla som tänker se primaterna måste överväga vad de ska packa någon gång. Gorillavandring är utan tvekan den mest spännande vilda aktiviteten i Afrika. De är fascinerande varelser eftersom de beter sig och liknar oss människor.

Vi har sammanställt en lista över saker att packa under gorillavandring och det kommer att göra hela upplevelsen fantastisk.

beobachten Sie Vögel im Semulik-Nationalpark

Gorillatillstånd och pass: Du kommer att behöva visa ditt gorillatillstånd och pass på hotellet och parkens kontor precis innan du påbörjar din vandring. Giltiga resedokument och visum är mycket viktiga för alla safari. Res inte med ett pass som håller på att löpa ut. Utan de nödvändiga resehandlingarna kommer du inte att tillåtas i landet och spåra gorillorna. Se också till att du tar gula febern och har kortet.

Snacks, lunchpaket och dricksvatten: Gorillavandring är mycket oförutsägbar. Allt beror på var gorillafamiljen befinner sig på vandringens dag. Aktiviteten kan ta mellan 30 minuter till 6 timmar. Att vandra långa sträckor kan göra dig trött och hungrig. Din lodge bör förbereda din lunchpaket eller så kan du välja att parkera dina egna energisnacks. Energigivande snacks kan också köpas från stormarknader och specifika butiker i Rwanda och Uganda. Se bara till att du inte glömmer dem när du bor på ditt hotell för genomgången. Tänk också på att det kan bli ansträngande att spåra bergsgorillor länge och du kommer att behöva tillräckligt med vatten. Din lodge kommer att förse dig med vatten. Undvik att skräpa ner parken med plastflaskor.

Vandringsstövlar: Det är mycket viktigt att inkludera vandringskängor bland de saker att packa för gorillavandring i Bwindi eller andra nationalparker. Högkvalitativa vandringskängor kommer att säkerställa ett bättre grepp i den kuperade och ibland leriga terrä

 

ngen. Stövlar av dålig kvalitet eller enkla sneakers kan skada dina anklar. Kom alltid ihåg att gorillavandring innebär att man klättrar i branta kullar i områden med hög höjd. Lederna kan bli leriga eller hala under regnperioden.

Kläder: När du bestämmer dig för vilka kläder du ska packa för gorillavandring, se till att du inkluderar vattentäta byxor, jackor, långärmade skjortor, tröjor, långa strumpor och långbyxor. Rätt klädsel hjälper dig att skydda dig från att bli blöta, vassa trädgrenar, solen och insekter/myror. Stick alltid in byxorna i stövlarna för att förhindra att safarimyror och andra insekter kommer in i din kropp. Andra kläder att ta hänsyn till när du planerar din gorillatur är ett par shorts för avkoppling när du är tillbaka på lodgen och pyjamas för de kalla nätterna. Inkludera även långa strumpor för att täcka dina fötter.

Handskar: Trädgårdshandskar hjälper dig att hålla träd, grenar och annan växtlighet. Handskarna skyddar även dina händer från repor och insektsbett. Som vi redan noterat tidigare kan skogen bli lerig och hal. Handskarna hjälper dig att hålla trädgrenar när du klättrar eller marken om du skulle glida. Handskar är ett måste på alla packlistor för gorillavandring.

En regnjacka och tröja: Detta är ett viktigt föremål för packning, särskilt under den regniga årstiden. Gorillor lever i tropiska regnskogar och regn bör förväntas när som helst oavsett period på året. En regnjacka bör därför stå överst på din packlista även om du planerar att komma under den så kallade torrperioden. Tröjan håller dig varm under kalla kvällar och morgnar. Volcanoes National Park och Mgahinga ligger i områden på hög höjd med flera vulkaner vid horisonten som släpper ut kalla vindar och dimma.

oiletries: Dessa är inte bara viktiga under gorillavandring utan också för allmänna safariturer i andra nationalparker. Toalettartiklarna inkluderar som toalettpapper om du vill lätta på dig själv under en lång gorillavandring. De flesta hotell tillhandahåller inte tandborstar och pasta. Du behöver också komma med dina egna bindor (damer), favoritschampon, deodoranter, handsprit, rakapparater, hårbalsam, läppbalsam, våtservetter och lotioner.

Pannband och hårband: Ditt hår kan fastna i grenarna om det inte knyts ordentligt.

En hatt, solglasögon och solskydd: Dessa skyddar dig från solens värme, särskilt under torrperioden. Dessa föremål är också viktiga om du planerar att kombinera gorillavandring med ett besök i andra nationalparker med varmare väder.

Kosten für die Beobachtung von Berggorillas im Volcanoes National Park Ruanda gegen den Bwindi Impenetrable Forest National Park UgandaKamera med starkt batteri och minne: Du kan inte åka på safari i Afrika utan en bra kamera. Hur kommer dina vänner att veta om dina möten under din safari? Hur kommer du att minnas händelserna? Var beredd att ta fotografier av gorillorna, det vackra parklandskapet och platser längs din resa. Kameran kan ta slut på batteri – packa med extra batterier. Använd inte blixtbilder när du är med gorillorna. De kommer att bli upprörda.

Kikare: Parkerna du kommer att besöka handlar inte bara om gorillor. Under din vandring kommer du att möta flera arter av fåglar, skogselefanter, bufflar, schimpanser och colobusapor bland många andra. Du kan få bra utsikt över fåglarna och primaterna om du har en bra kikare.

Övriga artiklar: Andra allmänna punkter att tänka på är reseförsäkring, nödtelefonnummer, resekartor, kataloger och den slutliga resplanen från din researrangör. Att ha pengar i lokal valuta är också viktigt när du vill ge tips till dina guider eller köpa souvenirer i områden utan kreditkortsautomater eller bankomater. För att hålla dina pengar säkra, skaffa ett pengabälte.

Hur svårt är Gorilla Trekking i Uganda Afrika?

Gorilla Trekking har ett numeriskt betyg på 50 till 100. Svårt betyg: Måttlig vandring Det finns många faktorer som påverkar gorillavandringssvårigheten och den vanligaste är din fysiska kondition. Andra inkluderar väderförhållanden och din packvikt. Det är möjligt att be om en gorillagrupp som kommer att marschera dina konditionsnivåer. En portier är viktig, Gorilla Trekking är inte särskilt svårt, vissa människor i 60- och 70-årsåldern har gjort det. Så hur ansträngande är vandringen? Till att börja med har 60 % av Bwindi Impenetrable National Park en höjd på över 6 600 fot. Höjd av hela parken är från 3 904 till 8 553 fot. Den har branta sluttningar i vissa områden. Upplevelsen tar mellan 2 till 6 timmar beroende på gorillafamiljen.

Vad du kan förvänta dig på en gorillasafari

På dagen för din vandring, förvänta dig att lämna din bekväma säng tillräckligt tidigt, jag flyttar till informationsplatsen senast 07:30. Efter briefing kommer turister att tilldelas olika spårningsrutter, vardera 8 turister. Gå till skogen tillsammans med guider och rangers när du börjar leta efter gorillor. I skogen kan du se apaarter, fjärilsarter, däggdjur och så mycket mer. Ibland är skogen utmanande och en bra konditionsnivå kommer att krävas. Vid slutet av dagen, räkna med att vara lerig och svettig. När du väl ser gorillorna är det okej att ta bilder med din kamera eller iPhone men undvik blixt, annars kan gorillorna ladda. Du kommer att spendera mellan 40 minuter och 1 timme i sällskap med dessa milda jättar. Det kommer att bli en sådan livsförändrande upplevelse. Efter vandringen, gå tillbaka till ditt boende eller välj en kulturell byupplevelse av Batwa-pygméerna.

Vad sägs om Gorillatillvänjning Erfarenhet?

Gorillatillvänjning är träning av vilda gorillor för att vänja sig vid mänskligheten. Gorillor tränas av forskare och parkvakter under en period av 3 år. Det är under utbildningen som du kan gå med i gruppen av forskare och parkvakter. Endast 4 besökare är tillåtna. Detta gör den speciell. Kostnaden för gorillatillvänjning är $1500 per person och dag. Den mest spännande verkligheten med denna upplevelse är att du aktivt engagerar dig i gorillatillvänjningen!

Hur man får ett gorillavandringstillstånd i Uganda

Inom Uganda bedrivs Gorilla-vandring i Bwindi Impenetrable National Park eller i Mgahinga National Park. Men på grund av inkonsekvensen av gorillor i Mgahinga, är majoriteten av de sålda tillstånden för Bwindi national park. I Uganda kostar varje gorillatillstånd 700 USD. Under de senaste åren har april, maj och november kostat 450 USD. Observera att dessa erbjudanden inte längre existerar. På en enda dag reser nästan 72 personer till Bwindi för att se gorillor och endast 8 personer får se en gorillafamilj. Vi rekommenderar starkt att du bokar ditt gorillatillstånd hos en safariagent, det mest framträdande misstaget är att boka en gorillafamilj som ligger långt borta från ditt val av boende! Vägarna till Bwindi och dess olika regioner är ofta knepiga; detta är ett avlägset område. Om du skulle vilja göra gorillavandringen på egen hand för att spara kostnader, kan det sluta med att du får mer. Safariguider har utbildats för att hjälpa dig med detta.

Gorilla Safaris tillståndspris

Uganda gorillatillstånd kostar $700 (1 timme med gorillorna)

Uganda Gorilla Tillvänjningstillstånd kostar $1500 (en heldagsupplevelse)

Rwandas gorillatillstånd kostar $1500

Congo Gorilla Trekking Permit kostar 400 $

Östafrikansk medborgare, betala 250 000 shilling för tillståndet

Wenden Sie sich noch heute an Africa Adventure Vacations, um eine Gorilla-Genehmigung zu erhalten

Flera resenärer som har för avsikt att vandra gorillor har tyckt att denna process är tröttsam och de har valt det snabbare mindre tröttsamma alternativet att reservera sina vandringstillstånd genom en lokal Uganda safarioperatör. Dessa researrangörer lägger normalt till en extra avgift på US$60 till US$100 för varje tillstånd. Dessa gorilla-reseföretag kommer inte att debitera dig för att köpa ett gorillatillstånd om du ska använda deras andra turnétjänster som överföringar, men om du bara vill ha ett tillstånd från dem kommer de att ta ut en extra avgift på upp till 100 USD per gorillatillstånd de bokar, eftersom de behöver ringa, välja tillståndet, från Uganda Wildlife Authority och leverera det till dig och andra administrativa kostnader. Processen är mer lik ovanstående, även om resebyråerna normalt påskyndar bokningen så att du kan bekräfta ditt gorillatillstånd snabbare.

Du informerar dem om datumen för din resa till Uganda och anger datumet för att vandra gorillorna

De kommer att informera dig om dina föredragna datum är tillgängliga för vandring och även tillfälligt boka dem.

De kommer att skicka dig våra bankuppgifter så att du kan överföra pengarna för gorillatillstånden eller till och med betala med kreditkort.

De kommer att skicka ett bekräftelsemail till dig för överföringen av pengar. Kom ihåg att instruera din bank att dra av bankavgifterna för transaktionen från ditt konto. de ber inte om några extra pengar för gorillatillståndet om du reserverar resten av din turné genom dem. Eventuella extra kostnader kommer att vara för tjänster som telefoni och transporter som kommer att uppstå när tillståndet erhålls.

Du kommer att skicka en kopia av ditt pass med de uppgifter som kommer att användas för att registrera dig för ditt tillstånd. Normalt behöver de bara ditt fullständiga namn, nationalitet och passnummer

Dina namn kommer att registreras och sedan skaffar vi gorillatillståndet. När de tar emot betalningen kommer de att köpa gorillatillståndet men att ha detta tillstånd garanterar inte 100% att du ser gorillorna även om chansen att se dem är cirka 98%

Hur bokar man en gorillaspårningssafari?

Africa Adventure Vacations erbjuder dig de bästa gorillaturpaketen för att möta din budget, tid och intresse. Vi anordnar turer med gorillaspårningssafari till Rwanda och Uganda. Vi bokar även gorillatillstånd för kunder, vilket sparar dem stresset med att skaffa gorillatillstånd själv. Kontakta bara Africa Adventure Vacations så får du din resa ordnad och bokad.

Please be respectful of copyright. Unauthorized use is prohibited!
Send us an email and the link of this page on info@africaadventurevacations.com
to get this information!